Om mijn droom waar te maken

Ik ben op veel vlakken en manieren in actie. Als spreker, columinst en blogger, directeur, auteur, trainer en lobbyist. Dit om mijn droom, voluit leven van gezinnen met diabetes, mogelijk te maken. Daarbij werk ik actief samen met andere ouders, professionals en zorgverleners die me inspireren, corrigeren, een spiegel voorhouden en aanvullen.

Auteur

Eigenlijk ben ik begonnen met het schrijven van Flying High toen ik met dit avontuur begon. Het boek is inmiddels ruim drie jaar op de markt en alweer aan een derde druk toe. Het boek is zowel door ouders als zorgverleners enthousiast ontvangen. Op het moment ben ik bezig met een boek over het opvoeden van pubers met diabetes.

Columnist en Blogger

Na het schrijven van mijn boek ben ik met mijn blogs begonnen. Om zo regelmatig het wel en wee van het opvoeden van twee dochters met diabetes met jullie te delen. Soms blog ik in de vorm van een video, soms geschreven net wat beter past bij mijn mood of het onderwerp. Sinds 2015 ben ik columnist bij het  Diabetes Pro, het vakblad voor de diabeteszorgverlener.

Trainer

Trainen is de rode draad in mijn carrière en vandaar dat ik dat ook inzet voor deze droom. In 2015 heb ik een trainingsprogramma voor ouders ontwikkeld waarvoor ik dit jaar een hele eervolle prijs in ontvangst mocht nemen. Het is een avondprogramma dat gebaseerd is op mijn boek.

Spreker

Regelmatig wordt ik door diabetesklinieken, verenigingen, en het EADV uitgenodigd om een programma, lezing of workshop te verzorgen.
Dit kan over van alles gaan afhankelijk van de doelgroep en wat er speelt. Voor ouders bijvoorbeeld over mijn boek, over school, over tieners, over opvoeden, loslaten. Voor zorgverleners over waar je als ouder tegen aan loopt bij de opvoeding, waarom het zo moeilijk is om dit tijdens het consult te vertellen en hoe je een ouder daarbij kan helpen.

Directeur

Sinds december 2015 ben ik directeur van de Stichting Zorgeloos met Diabetes naar School. Na te veel schrijnende verhalen van ouders heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begin 2014 de gelijknamige lobby begonnen. Eerst op Facebook om van onderop een beweging in gang te zetten ZMDNS_logo.epsen ouders te informeren en mobiliseren. Ik ben naar Zweden geweest om te leren van hun ‘best practice’. Daarna heb ik een coalitie gevormd met bijna alle diabetes organisaties in Nederland. Samen met het Diabetes Fonds een onderzoek opgezet die uiteindelijk de harde cijfers heeft opgeleverd en sa
men met de petitie tot twee moties heeft geleid en veel (media) aandacht voor dit probleem. Na twee jaar onderhandelen op het ministerie van onderwijs hebben we eindelijk resultaat geboekt. De mogelijkheden om goede diabeteszorg op school te regelen zijn verruimd. Eind 2015 hebben we daarom een stichting op gericht, waar ik de uitvoerend directeur van mag zijn.