BLOG

Lydia over voluit leven!

IMG_0872.JPG

Impact!

Door gastblogger Arjan van der Plas Het is vandaag 15 december 1979 en ik ben ruim vier jaar. Samen met mijn papa en mijn twee weken geleden gebroken armpje ben ik op vrijdagmiddag in de sporthal. Mijn vader traint en speelt daar iedere week volleybal met zijn collega’s van de politie en vaak ga ik […]

IMG_0633-1.JPG

Lieve schromelijk verwaarloosde lezers

Het is ruim een half jaar geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Waarom? Omdat ik in februari de lobby zorgeloos met diabetes naar school begonnen ben die mij helemaal heeft opgeslokt. Eerst heb ik me daar schuldig over gevoeld. Al snel besloten dat het vooral geen moetje mag worden, niet voor jullie als lezers […]

logozorgeloosmetdiabetesnaarschool

Diabetes op school; luister naar Dr. Henk-Jan Aanstoot

En dan voor iedereen die geen Facebook heeft of dit nog niet gezien heeft. Henk-Jan Aanstoot, kinderdiabetesarts vertelt over diabetes op school.

baaldag van diabetes

Gun je kind en jezelf een diabetes baaldag

Je kan het ook omdraaien natuurlijk; gun jezelf en/of je kind een diabetes verwen moment. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een suikerfeest, zoals Arjan de vorige week in zijn gastblog beschreef.  

20131122-203125.jpg

Suikerfeest

Door gastblogger Arjan van der Plas, vader van zoon met diabetes “Pap, eerst tot tien tellen, dan voelen of mijn bil ontspannen is en dan tot drie tellen. Daarna pas die nieuwe pomp inschieten! “ Zo gaat het nu twee jaar. Twee jaar waarin hij veel heeft geleerd en meegemaakt. Bij de eerste keren dat […]

puber met diabetes

De (on)zichtbaarheid van diabetes

Voor het ongeoefende oog is diabetes heel onzichtbaar, dat heeft voor-en nadelen..   De naakte waarheid Gisteren, op Wereld Diabetes Dag, maakte een Diabetesbende het land onveilig door mensen te confronteren met de naakte waarheid over diabetes. Letterlijk. De bendeleden gingen uit de kleren om aan het publiek te onthullen wat normaal gesproken onzichtbaar blijft. […]

sintsnoepgoed

Snoepen tijdens de feestdagen met diabetes en zonder gluten

Maakt diabetes de feestdagen ingewikkelder? Voor ons inmiddels niet meer. Misschien wat vaker koolhydraten schatten, meten en insuline bij tanken. Voor degenen die het naadje van de kous willen weten: oplopende koolhydraten lekkernij hoeveelheid koolhydraten kleine taai taai 1 stuk (5 g) 4 g mandarijntje 1 stuk 6,5 g chocoladeletter melk 1 stukje (10 g) […]

hypo

Hypo de Clown

Door gastblogger Arjan van der Plas, vader van zoon met diabetes U kent hem vast wel. Die getekende blauwe poster met de symptomen van een hypo. En in rood verkrijgbaar voor de hyper. Laat ik voorop stellen dat de negen ge├»llustreerde symptomen allemaal kloppen. Ik mis alleen een illustratie met eigenwijs erop. Het lastige is […]

gripprik2013

Griepprik met diabetes, ja of nee

  Wat vinden andere ouders ervan? Mijn diabetesvrienden op Facebook vinden het over het algemeen ook een lastige keus. Sommige doen het altijd, anderen nooit en weer anderen wel eens en wel eens niet om allerlei verschillende redenen. Aangezien mijn dochters een dijk van een afweersysteem hebben, en eigenlijk nooit ziek zijn wil ik de […]

Stan heeft diabetes type 1

Twijfels

Door gastblogger Arjan van der Plas, vader van zoon met diabetes   “Pap? Ik voel me laag.” De trap kraakt en zachtjes komt hij naar beneden. Negen jaar is hij nu, verschrikkelijk stoer maar ook klein. En lief. Voordat hij beneden in de huiskamer staat, heb ik zijn meter al gepakt en gebruiksklaar gemaakt. 3.4 […]